Hatay Reyhanlı Devlet Hastanesi Başhekimliği tarafından, personele gönderilen, hastane personelini göreve çağıran, ‘gelemeyenler görevden affını istesin, bize bildirsin’ şeklindeki mesaj sosyal medyada gündeme geldi.

Depremzede sağlık çalışanlarına gönderilen mesaja tepki gösteren Sağlık Çalışanları Sendikası Ege Bölge Koordinatörü Şeref Salman, Reyhanlı Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Veli Demirtok imzası ile atılan mesajı twitterda paylaştı. Bilim Sağlık Haber Ajansı (BSHA) konuyla ilgili bilgi almak amacıyla Sağlık Çalışanları Sendikası (SÇS) Hatay Reyhanlı Devlet Hastanesi Temsilcisi Hemşire Şerif Şahutoğlu’na ulaştı. Başhekimlik tarafından tüm hastane personeline gönderilen mesaj konusunda açıklamada bulunan Şahutoğlu, hastane otomasyon sistemi tarafından Başhekim imzasıyla personele gönderilen mesajda yer alan ‘görevine devam etmek isteyenler gelecek, görevden affını isteyenler de bildirsinler’ cümlesinin tepki topladığını söyledi. 

başhekim mesaj

“Yaralarımızı Sarmaya Çalışırken Gelen Mesajla Bir Kez Daha Sarsıldık!”

6 Şubat’ta meydana gelen depremler sonrasında hastane personelinin de depremzede olduğu, yakınlarını kaybedenlerin, evleri yıkılan, ağır hasar alan personellerin olduğunu belirten SÇS Reyhanlı Devlet Hastanesi Temsilcisi Şerif Şahutoğlu, tüm zorluklara rağmen kendisi gibi hastanedeki görevlerine de bir yandan devam eden personellerin bulunduğunu söyledi. Depremin üzerinden 1 ay geçtiğini bu sürede her şeyini kaybeden ve şehir dışına çıkmak zorunda kalan personellerin olduğunu vurgulayan Şahutoğlu, Reyhanlı Devlet Hastanesi’nde gönüllü hekim ve sağlık çalışanlarının da görev aldığı bilgisini paylaştı. Hastane otomasyon sistemi tarafından Başhekim imzasıyla personele gönderilen mesaj ile ilgili bilgi veren Şahutoğlu, “Bölgede yaşayan, depremlerde yakınlarını, evlerini kaydeden sağlık çalışanları olarak yaralarımızı sarmaya çalışırken bir yandan da çalışmaya zorlanmamızı üzüntüyle karşılıyoruz. Başhekimlikten gelen mesajla bir kez daha sarsıldık. Depremde kayıpları olup da hastanede göreve devam eden personeller de var, başka şehirlere giden personeller de var. Başhekimlik tarafından ‘gelen gelsin gelmeyen de affını istesin’ şeklinde bir mesajla karşılaşmak hepimizi derinden üzmüştür” dedi. Sosyal medyada gündeme gelen diğer bir konu da Başhekimlik tarafından konteyner planlamasında yer alan kişiler oldu. SÇS Reyhanlı Temsilcisi Şahutoğlu konuyla ilgili olarak Başhekimliğin konteyner planlamasında idarecilerin ve doktorların ağırlıkta olması ile ilgili olarak, konteyner planında adı geçen doktorları hastanede görmediklerini, polikliniklerde gönüllü hekimleri daha çok gördüklerini söyledi. 

“Liyakatsizlik ve Adaletsizlik Deprem Bölgesinde Tam Gaz!” Eleştirisi

Sağlık Çalışanları Sendikası Ege Bölge Koordinatörü Şeref Salman resmi twitter paylaşımında, kendilerine ulaşan, Reyhanlı Devlet Hastanesi başhekimliği tarafından yapılan konteynerlerin dağıtım planında evi ağır hasarlı olan hekimler ve idarecilerin isimlerinin ağırlıklı olarak yer almasına dikkat çekti. Salman, “Reyhanlı Devlet Hastanesi başhekimi personele mesaj atıp, işe gelmeyenler görevlerinden affını istesin deyip, gönderilen konteynerleri dağıtma planı görselde! Liyakatsizlik ve adaletsizlik deprem bölgesinde de tam gaz, sanırım sadece hekimlerin ve idarecilerin evleri hasarlı!” paylaşımında bulundu. Şeref Salman’ın Sağlık Bakanlığı ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı etiketlediği paylaşımına etkileşim gösteren takipçiler de yorumda bulunarak olaya tepki gösterdi. 

salman

İşte Başhekim İmzalı Personele Gönderilen  Mesajda Yazanlar

Arkadaşlar hepimize tekrar geçmiş olsun. Bu felaketi Antakya da yaşayan ve 2 evi de yıkılan biri olarak depremin hemen ardından hastaneye geldim ve şu ana kadar hastanedeyim. Benimle birlikte bazı arkadaslarımızda ilk günden bu yana canla başla çalışıyorlar. Can kayıplarimiz oldu, tüm birikimimizi kaybedenlerimiz oldu. Ancak depremin üzerinden 25 gün geçti ve artık önümüze bakmamız gerekiyor. Bu nedenle yayınlanan valilik genelgesinde sağlık hizmetlerinde çalışanlar olarak hizmete devam etmemiz isteniyor. Sizleri hastaneye bekliyoruz. Görevine devam etmek isteyen arkadaşlar gelecek, görevden affını isteyen arkadaşlarda lütfen bildirsinler. Tekrar geçmiş olsun. M. Veli DEMİRTOK (Başhekim) B002” (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı) 

PAYLAŞ

BİR CEVAP BIRAK