Toplumsal yatırımlarında ”Sürdürülebilir Gıda” konusuna odaklanan Banvit BRF, Milli Eğitim Bakanlığı ile hayata geçirdiği “Akıllı Çocuk Sofrası” projesinde çocuklarda doğru beslenme alışkanlıklarını oluşturmayı ve gıda israfı konusunda farkındalık yaratmayı hedefliyor.

Türkiye’nin önde gelen gıda üreticilerinden Banvit BRF, “Akıllı Çocuk Sofrası” projesi için yeni dönem çalışmalarına başladı. Banvit BRF CEO’su Tolga Gündüz, beslenme uzmanı, sürdürülebilir yaşam aktivisti Dilara Koçak ve eğitim bilimcisi akademisyen Dr. ile İstanbul’da bir tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Özgür Bolat’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

2008’den 2016’ya kadar yeni dönemde gerçekleştirilen proje, çocuklara doğru beslenme alışkanlığı kazandırmayı ve gıda israfı konusunda farkındalık yaratmayı amaçlıyor. Akıllı Çocuk Formu, beslenme alışkanlıklarının büyük ölçüde ailelerde oluştuğu gerçeğinden yola çıkarak, ilkokul öğrencileri, aileleri ve öğretmenleri için sürdürülebilir gıda konusunda eğitim ve bilinçlendirme kampanyalarını içeriyor.

Akıllı Çocuk Sofrası Doğru Beslenme Ve Gıda İsrafı Konusunda Bilinçlendiriyor

Gıda İsrafına Yer Yok!

Proje hakkında bilgi veren Banvit BRF CEO’su Tolga Gündüz, “Geleceğin lüksünden vazgeçmedik!” dedi. Kaynakların bilinçli kullanımını bir yaşam biçimi haline getirmek ve geleceğe güzel bir dünya bırakmak için günümüzün yeme ve tüketim alışkanlıklarının değiştirilmesi gerektiğini belirten Gündüz, “Dünyada üretilen gıdanın en az 1/3’ü çöpe atılıyor. Bu miktarın 1/4’ü ile dünyanın açlık sorunu çözülebilir. Gezegenimizi tehdit eden karbon emisyonlarının %10’u da gıda israfından kaynaklanmaktadır. Türkiye’de bir yılda toplanan çöplerin neredeyse yarısı yemek atığı. Evimiz en çok yemeğin israf edildiği yerlerden biridir. Gıda israfını önlemenin yolu bilinçli gıda tüketiminden geçiyor. Akıllı çocuk masası bu farkındalığı yaratmayı amaçlıyor.” dedi.

PAYLAŞ

BİR CEVAP BIRAK