Titreşim Tıbbı kitabının yazarı Dr. Murat Balanlı’dan hastalıklara göre dinlenmesi gereken makamlar, şarkılar, kullanılması gereken renkleri açıkladı.

 

Hastalıklara Müzikle Tedavi “Her şey titreşimdir. Düşüncelerimizin de müziğin de renklerinde titreşimi vardır. Bedenimiz kendi kendini iyileştirme mucizesine sahip bir yapı. Hastalık dediğimiz ise aslında bedenin kendini iyileştirme mekanizması” diyen Balanlı hangi hastalığa hangi müzik iyi gelir şöyle anlatıyor: Kendinizi keyifsiz ve gergin hissediyorsanız, neşe, sefa ve iç huzuru bulmak için; Sevmekten Kim Usanır, Ömrümce Hep Adım Adım, Neden Saçların Beyazlanmış Arkadaş gibi rast makamındaki müzikleri tercih edebilirsiniz. Spazm çözücü özelliği nedeniyle pek çok durumda kullanılabilir. Gece yarısı ve seher zamanları etkilidir.  Yaratıcılık duygusu ve ilham elde etmek istediğinizde acemaşiran makamı tam size göredir. Durgun düşünce ve duyguları canlandırır. Hanımlarda doğumu kolaylaştırır. Ağrı giderici ve spazm çözücü özelliği vardır. Lezzet verir, gevşemeye yardımcı olur.  Bana bir aşk masalından şarkılar söyle… Bestesi ve güftesi Erol Sayan’a aittir. buselik makamında, Türk müziğinin unutulmaz eserlerinden biridir. Kan dolaşımı, karın bölgesi, kalça ve bacak bölgelerine etkilidir. Kulunç, bel ağrısı ve tansiyon rahatsızlıklarına faydalıdır. Kuvvet ve barış duygusu verir. Akıl hastalıklarında etkilidir.  Sözleri Faruk Nafiz Çamlıbel’e ait olan hüseyni şarkı, Keklik dağlarda şağılar, Yavrum diye diye ağlar, Günden güne yansa dağlar, Görenlerin bağrı yanar şarkısına kulak vermişseniz, kalp ve akciğer rahatsızlıklarında etkili ve yararlı olduğunu söyleyebilirim. Sabah ve gün ağarırken dinlemek daha etkilidir. Mide yanmasını giderici özelliği vardır. Barış duygusu verir. İç organlara etkilidir. Tabiat ile sizi birleştirir, kendine güven ve kararlılık duygusu verir.

Üniversite İzleme Ve Değerlendirme Genel Raporu Yayınlandı

Ada sahillerinde bekliyorum ya da Kırmızı gülün adı var şarkılarını dinliyorsanız bilin ki, hicaz makamındasınız. Yararları mı nelerdir? Acele etmeyin söylüyorum, idrar çıkarma zorluğuna, tehlikeli ağrı ve sancılara iyi gelmesinin yanında, cinsel gücü ve isteği harekete geçirir.  Uşşak kelime anlamı olarak, aşıklar demektir. Derin aşk ve mistik duyguların ifade vasıtasıdır. Fecirden kuşluk vaktine kadar, ayrıca günbatımında etkisi fazladır. Kalp, ayak ağrılarına faydalıdır. Gülme, sevinç, kuvvet ve kahramanlık duyguları verir. Uyku ve istirahat için faydalıdır, gevşeme hissi verir. Hangi şarkılar olduğunu mu merak ediyorsunuz? O halde söyleyeyim. Hemen herkes bilir, Akşam oldu hüzünlendim ben yine, Gamzedeyim deva bulmam, Gözlerin doğuyor gecelerime gibi şarkılar uşşak makamındadır.  Zihni temizlemek, vesvese ve korkuyu def etmek istiyorsanız, büzürk makamı tam size göre. Ama özellikle fecirden kuşluk vaktine kadar dinleyin. Fikre yön verir. Kulunç ve beyin hasarı ile ortaya çıkan şiddetli hastalıklara yararlıdır. Güç kazandırır. Boyun, boğaz, göğüs, kalp ve yan böğür için etkilidir. Kötü düşüncelerden uzaklaşmak için neva makamı önerilir. Gönül okşayıcı olduğu söylenir. Aynı zamanda siyatik ağrısına, kalça kemiği ağrısına iyi gelir. İnsanı bozuk düşüncelerden arındırır ve hafızayı kuvvetlendirir. Zeki Müren’in sesinden Elbet gönüllerde sabah olacak, Bir gün ağlayanlar ferah bulacak şarkısını tavsiye edebilirim.  Kalp hastalığı olanlar, zengüle makamında müzik dinlesinler. Günbatımından sonra daha etkilidir. Kalça eklemleri ve bacak içleri ile ilgisi bulunur. Kalp hastalığı dışında, menenjit ve beyin hastalıklarına etkilidir. Hayal ve sırlar telkin eder, uyku ve masal duygusu verir.

Müzikle aranız yoksa renklerden de şifa bulabilirsiniz

Her renk, sahip olduğu dalga boyuna göre kendine has özel titreşimler yayar. Bu titreşimler sahip oldukları hız, yön ve frekansa göre ilgili sinirleri uyarırlar.  Kırmızının uyarıcı titreşimleri vardır. Kök çakranın rengidir. Canlandırıcı ve kuvvetlendirici özelliği vardır. En uzun dalga boyuna sahiptir ve derinlere etki eder. Romatizmal hastalıklar, dolaşım sistemi sorunları gibi rahatsızlıklarda kırmızı rengi şifa amaçlı olarak kullanılır.  Kavuniçi, sakral çakranın rengidir. Enerjiyi adım adım oluşturur, blokajları çözer ve neşe saçar. Bu rengi sevenler daha dışa dönüktür ve yaratıcıdır. Dalak, kuru ciltler, sinüsler, kas sarkmalarında şifa amaçlı kullanılır.  Sarı güneşi çağrıştırdığı için sevinç ve neşeyi temsil eder. Karın çakrasının rengidir. Güçlendirici özelliği vardır. Sinirleri güçlendirir, mide gazı, egzama, lenf drenajı, cilt problemleri, aşırı yorgunluk gibi durumlarda kullanılır.  Yeşil, kalp çakrasının rengidir. Doğa titreşimleriyle huzur ve sakinliği; mavi gökyüzü ile melankolik titreşimleri çeker. Dengeler, sakinleştirir, fiziksel ve zihinsel dengeyi kurar, derin huzur ve dinginlik sağlar. Akne tedavisinde, kalp ve kalp kası, morluklar ve pigmentasyon için kullanılır.  Mavi, boğaz çakrasının rengidir. Enflamasyonu önleyicidir. Uyku problemlerinde, güneş yanıklarında, diş rahatsızlıklarında, kaşıntılarda, larenjit gibi durumlarda kullanılır. Hiperaktif durumları kontrol altına alır.  İndigo alın çakrasıdır. Konsantrasyonu artırır, sakinleştiricidir ve detoks etkisi vardır. Lenfatik sistemi güçlendirir, kasları dengeler, kanamayı durdurur, damarları büzer. Gözler, kulaklar, burun, sinüsler, boğaz, ciğerler ve migren üzerinde etkilidir.  Mor, tepe çakrası rengidir. Daha çok ilham verici özelliği vardır. Enerjiyi daha üst titreşimlere taşıyan, ruhsal çalışmaları güçlendiren, sinirleri gevşeten, ağrıları dindiren özelliğe sahiptir. Sinir sistemi ile ilgili sorunlarda, lenf drenajı, akne tedavisi, kas gevşetici, romatizma ve siyatik tedavisinde, iltihap giderici olarak kullanılır.HASTALIKLARA MÜZİKLE TEDAVİ

İnstagram Hesabımız



PAYLAŞ

BİR CEVAP BIRAK