Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, “Hastanenin gelirine bağlı bir ücret politikasını doğru bulmuyoruz. Bizim mücadelemiz adil ve hakkaniyetli bir ücret politikasının oluşturulması içindir” dedi.

 

“Hastanenin Gelirine Bağlı Ücret Politikasını Doğru Bulmuyoruz”. Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş ve Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Faruk Doğan, Sivas Şubesi tarafından düzenlenen İl Divan Toplantısı’nda teşkilat mensuplarıyla buluştu. Toplantıda teşkilat mensuplarına hitap eden Genel Başkan Durmuş, pandemi sürecinde sağlık çalışanlarının fedakarca mücadele ettiğine dikkat çekti. Durmuş, “Pandemiyle mücadelede başarıdan bahsediliyorsak bunun mimarı sağlık çalışanlarıdır. Sağlık çalışanlarımız pandemi sürecinde günlerce ailelerinden, çocuklarından uzak kaldı. Selde, depremde yani yaşanan her olumsuzlukta sağlık çalışanlarımız üzerlerine düşen görevi yerine getiriyor, fedakarca insanlara derman oluyor. Sağlık çalışanlarımızın fedakarlığını kimse değersizleştiremez, kimse görmezden gelemez” değerlendirmesinde bulundu.

“Yıllardır Döner Sermaye Sistemindeki Adaletsizliği Haykırıyoruz”

Sağlık çalışanlarının yaşadığı sorunların görmezden gelinemeyeceğini kaydeden Durmuş,  “Sorunların çözümü için paydaşların görüşlerinin alınması gerekiyor. Biz yıllardır döner sermaye sistemindeki adaletsizliği haykırıyoruz. Bir hastanede görev yapan sağlık çalışanıyla başka bir hastanede görev yapan branşları aynı, çalışma süreleri aynı sağlık çalışanlarının aldığı ücretler birbirlerinden çok farklı. Hastanenin/kurumun gelirine bağlı bir ücret politikasını doğru bulmuyoruz. Esas olan dökülen alınteri olmalı ve karşılığı hakkaniyetle verilmelidir. Bizim mücadelemiz adil ve hakkaniyetli bir ücret politikasının oluşturulması içindir. Bu sistemin adaletli bir şekilde yeniden inşa edilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“Sağlık Çalışanlarımızın Ekonomik ve Özlük Haklarının Geliştirilmesi İçin Çalışmalarımızı Sürdürüyoruz”

6. Dönem Toplu Sözleşme’de önemli kazanımlar elde ettiklerini kaydeden Durmuş, “3600 ek gösterge vaat olmaktan çıkıyor. Çalışmalar başladı. 3600’ün kapsayıcı olması için masada mücadelemizi sürdürüyoruz. Sözleşmeli personel için de bu yıl bir çalışma yapılacak ve birbirinden farklı istihdam modellerine son verilecek. Bunun için de bir masa kurulacak ve Memur-Sen olarak yerimizi alacağız” dedi.

Sağlık ve sosyal hizmet çalışanları özelinde 22’den fazla kazanıma imza attıklarını hatırlatan Durmuş, “Ek ödemelere yapılan yüzde 20 artış çok değerli bir kazanım. Bununla birlikte sağlık çalışanlarının ücretlerinde önemli bir artış oldu. Yine idari izinli günlerde görev yapan sağlık çalışanlarına artırımlı nöbet ücreti verilmesini sağladık. Sağlık çalışanlarımızın ekonomik, özlük ve sosyal haklarının geliştirilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

"Hastanenin Gelirine Bağlı Ücret Politikasını Doğru Bulmuyoruz"

PAYLAŞ

BİR CEVAP BIRAK