İyi Ebeveyn Olmak Öğrenilebilir. Klinikte 25 yıl boyunca yetişkinlerin hastalıklarını tedavi eden Nörolog Doktor Mehmet Yavuz, çoğu hastalığın altından çocukluk travmaları çıkınca, sağlıklı bir topluma katkıda bulunabilmek amacıyla Ebeveyn Okulu isimli yeni kitabını hazırladı.

İyi anne baba olmanın öğrenilebilir olduğunu vurgulayan Nöroloji uzmanı, Ktb Yayınları’ndan çıkan yeni kitabında hamilelik öncesinden ergenliğe uzanan ilk 15 yılda sık rastlanan konuları ayrı ayrı ele alarak herkesin anlayabileceği basit bir dille anlatıyor.

Dr. Beyin, Korku ve Ötesi, Beynin Sırları ve Manyetik Şifreleri gibi kitapları, çeşitli gazete ve dergilerde yayınlanan sayısız makaleleri ve televizyon programları ile nöroloji ve nöropsikoloji konusunda en çok okunan yazarlardan biri olan Dr. Mehmet Yavuz, 4. kitabı olan Ebeveyn Okulu’nda psikoloji ve pedagoji bilimlerinden süzülmüş en yeni bilimsel yaklaşımları, kendi kişisel tavsiyeleri ile harmanlıyor.

Yılın Nöroloğu Seçildi

Geçtiğimiz günlerde Manyetik ve Lazer tedavi teknolojileri konusunda uzun yıllardır yaptığı çalışmalardan ötürü Yılın Doktoru Ödülü’ne layık görülen yazar, 4. kitabı olan Ebeveyn Okulu’nda hiperaktivite, kekemelik, uyurgezerlik ve bağımlılık gibi tedavi gerektirebilecek hastalıkların erken fark edilmesi konusunda her ailenin ihtiyaç duyduğu önemli bilgilere yer veriyor. Boşanma ve evlat edinme gibi hassas konularda öneriler sunan Ebeveyn Okulu’nun en büyük özelliği ise alanında ebeveynlik üzerine yazılan tek kitap olması.

Ktb Yayınları’ndan yeni çıkan Ebeveyn Okulu’nu okurken, bir yandan tikler, takıntı hastalığı, çocuklarda yalan söyleme eğilimleri gibi konularda önemli farkındalıklar yaşarken bir yandan da farklı ebeveynlik tiplerini öğrenecek, belki de çocuğunuzda gördüğünüz pek çok sorunun altında anne ya da baba olarak kendi sorunlu kişiliğinizin yattığı ile yüzleşeceksiniz.

“Kendini ifade edebilen, mutlu, topluma katkıda bulunabilecek sağlıklı ve ahlaklı bir nesil yetiştirebilmek için, bu kitapta çocuklar ile ilgili gözlemlerimi, tedavileri ve önerilerimi ebeveynler ile paylaşıyorum” diyen Nörolog Doktor Mehmet Yavuz, bilinçli ebeveynlik sayesinde pek çok sorunun ortaya çıkmadan engellenebileceğini savunuyor:

İyi Ebeveynliğin Sırlarını Anlatıyor

Ailede disiplin uygulamaları nasıl olmalı? Çocuk nasıl yetiştirilir? Yeni nesil rüşvetçi mi yetişiyor? Bir şeyler çalan ya da yalan söyleyen bir çocuğa karşı nasıl davranılmalı? Çocuklara cinsellik nasıl ve ne zaman anlatılmalı? Sosyal medyada kendini koruyabilmesi için onu nasıl yetiştirmelisiniz?  Oyun oynamanın veya ödev yapmanın ne gibi yararları var? Aileleri savuran o keskin virajda; yani boşanma aşamasında çocuklara nasıl yaklaşılmalı? Uyku düzeni ve uyku bozuklukları ya da psikolojik problemler için bilmeniz gerekenler… Sorumluluk bilinci ve güven duygusunu aşılayabilmek için evlatlarımıza nasıl davranmalıyız? İşte Ebeveyn Okulu’nda, bunlar ve bunlara benzer pek çok sorunun yanıtını ve günlük hayatta kullanabileceğiniz pratik önerileri bulabileceksiniz.
Peki, iyi ebeveynliğin sırları nelerdir? Uzman Doktor Mehmet Yavuz, iyi anne baba olmak konusunu masaya yatırdığı 4. kitabında, çocuk ve bilgisayar oyunları, uyuşturucu kullanımı, moda bağımlılığı, depresyon, korkular, fobiler, zeka gelişimi ve meslek seçimi gibi uzman görüşü gerektiren konularda bilimsel yaklaşımları ve kendi kişisel gözlemlerini okurları ile paylaşıyor.

PAYLAŞ

BİR CEVAP BIRAK