Bir firma, nadir hastalıkların analiz süreçlerini cep telefonundan gerçek zamanlı takip imkanı sağlıyor.

Firmanın “nadir hastalıklar”da tanının kolaylaştırılması için geliştirdiği yapay zeka temelli, inovatif biyoinformatik analiz çözümünün web platformu , şimdi mobil uygulama olarak da hekimlerin hizmetine sunuldu. Genetik hastalıkların tanı sürecini, hastalığa özel tanı kitleri ve yapay zekâ destekli algoritmalarla hızlandıran çalışma,, sunduğu ilklere bir yenisini daha ekledi. IOS ve Android cihazlarında kullanıma sunulan Gene2var mobil uygulaması, analiz sürecinin cep telefonundan gerçek zamanlı olarak takip edilmesine imkan veriyor ve önceki raporlara hızla ulaşabilme kolaylığı da sağlıyor.

Doktorlar analiz sürecini gerçek zamanlı takip edebiliyor

Firmanın Kurucu Ortağı Bahadır Onay, mobil uygulamanın yayına alınmasıyla ilgili açıklamasında şunları söyledi: “Nadir hastalıklarda, hastanın tedaviye bir an önce ulaşabilmesi açısından, hızlı tanı çok önemli.  Hedefimiz de tam olarak bu. Hızlı ve uygun maliyetli çözümlerle, doktorlarımıza, hastalarımıza ve genel olarak sağlık sistemimize katma değer sunuyoruz” dedi.

Tüm hekimlere uçtan uca çözüm sağlıyor 

Uygulama, genetik tanıda, nadir hastalıklarla ilgili çalışan tüm hekimlere uçtan uca bir çözüm sunuyor. Çözüm hastalığa özel genetik tanı kiti geliştirilmesi, hastanın biyolojik örneğinin doktordan alınması, anlaşmalı laboratuvarlarda genetik tanı kiti ile biyolojik örnekten DNA’nın ayrılması, Yeni Nesil Dizileme (NGS) yöntemleriyle DNA’nın dizilenmesi ve yapay zeka destekli biyoinformatik analizle medikal genetik tanı raporunun oluşturulmasına kadar tüm süreci kapsıyor.

 Nadir Hastalıkların Tanı Sürecine Mobil Uygulama Desteği!

PAYLAŞ

BİR CEVAP BIRAK