Türk Toraks Derneği, maskeler ile ilgili alınan yeni kararlar ile ilgili gerçekleri açıkladı. Dernek pandeminin bitmediğini ve önlemler azaltıldığı taktirde ülkemizde çok büyük bir sorun yaşanacağını belirtti.

Türk Toraks Derneği pandemi bitmedi diyerek yaptığı açıklamada, Covid-19 nedeniyle bugüne kadar 90 binin üzerinde vatandaşımızı kaybettik. Salgın ülkemizde de tüm hızıyla devam ederken son bir haftada her gün ortalama olarak 200 vatandaşımızı kaybettik ve kaybetmeye devam ediyoruz. Sağlık Bakanlığı tarafından 2 Mart Çarşamba günü gerçekleştirilen basın açıklamasında duyurulan kararlara göre ise salgın önlemlerinin önemli bir kısmı kaldırıldı. Türk TORAKS Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Oya İtil, “Dernek olarak bu durumun halk sağlığımız açısından büyük sorunlara sebep olmasından endişe ediyoruz” dedi.

Pandemi Bitmedi, Önlemlere Devam Edin!

YAŞANACAKLARI NE TOPLUM NE DE SAĞLIK ÇALIŞANLARI KALDIRAMAZ

Bazı gerekliliklerin olmasının şart olduğunu belirten Dernek gereklilikleri açıklayarak bunlara çok dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

– Aşılanma sayılarının arttırılmasına vurgu yapılmasını,
– Salgın kontrol altına alınana dek kapalı alanlarda maske takılmasına devam edilmesini,
– Açık alanlarda fiziksel mesafenin korunamayabileceği durumlarda maske kullanılmasını,
– Hastalık tanısında hızlı testlerin daha aktif kullanılmaya başlanmasını,
– Okullarda eğitimin devam edebilmesi için, öğrenci ve çalışanların sağlığının korunması ile İlgili önlemlerin bırakılmaması (hızlı test uygulanması ve maske kullanımının devam etmesi gibi)
– HES uygulamasının kamuya açık mekanlarda halk sağlığını korumaya yönelik düzenlenmesini,
– Kamuya açık mekanlarla ilgili düzenlemelerde adil yaklaşımda bulunulması gerektiğini öneririz.
Yaşanacak sorunları ne toplum ne de pandemiyle birlikte şiddet sarmalında tükenmiş sağlık çalışanları kaldırabilir.

PAYLAŞ

BİR CEVAP BIRAK