Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine başvuran hasta yakınlarının hedefi bu defa hastane acil servisinde görevli güvenlik görevlileri oldu. Acil serviste bulunan saldırganlar 3 güvenliği yaraladı.

4 Mart 2022 tarihinde, acil serviste 3 kişi, hastane güvenlik görevlilerine saldırmıştır. Güvenlik görevlilerinden 3 kişi ağır darbe almış, travma ve kırık bulguları ile hastanede tedavi altına alınmış, güvenlik görevlilerinden bir kısmı da hafif yaralanmıştır. Saldırganlar hakkında adli süreç başlamıştır.

Bu olay ile ilgili İzmir Tabip Odaları, “Sağlıkta yaşanan şiddet  artarak devam etmektedir. Şiddeti önlemekle görevli güvenlik görevlilerinin dahi can güvenliği riski altında olduğu bir ortamda sağlık hizmeti verilemez. Sağlıkta şiddet;  toplumsal bir sorun haline gelmiştir. Sağlık politikaları Şiddet ortamını beslemektedir ve çalışanları hedef haline getirmektedir. Şiddetin sorumlusu, şiddete karşı caydırıcı önlem alma taleplerimizi görmezden gelen siyasi iktidardır. Sağlıkta artan şiddet nedeniyle hekimlerin, sağlık çalışanlarının can güvenliği kalmamıştır.” dedi.

Sağlıkta Şiddet! Saldırgan Güvenlik Görevlisini Hedef Aldı

PAYLAŞ

BİR CEVAP BIRAK