Birçok gencin gelecek hayatını belirleyen YKS sınavının ücretleri öğrenciler ve velilerin tepkisine yol açtı. Bilim ve Sağlık Haber Ajansı tarafından yapılan araştırmaya göre, yüksek sınav ücreti nedeniyle yüzlerce öğrencinin sınava giremeyeceği gerçeği ortaya çıktı.

 

2022 yılı üniversite YKS sınav ücretleri sınav başı 115 TL olarak açıklandı. Öğrencilerin üniversite hayatını ve geleceğini belirleyen YKS sınavı ücretlerinin yüksek olması öğrencileri ve velileri zor duruma soktu. Sınavların bu yüksek fiyatları üniversite hayali olan birçok genci hayal kırıklığına uğrattı. Aileler ve öğrenciler bu konu hakkında yetkililerin bir an önce çözüm bulması gerektiğini söylüyor.

‘’SINAVA GİREMEYECEK ARKADAŞLARIMIZ VAR’’

Bilim Ve Sağlık Haber Ajansına konuşan öğrenciler ‘’Üniversite sınav ücretleri çok pahalı,biz sınav ücretlerini ödeyebiliyoruz ama durumu olmadığından dolayı  sınav ücretlerini karşılayamayan ve bu yüzden üniversite hayalinden vazgeçen arkadaşlarımız var. O kadar emek ve çabanın boşa gitmesi bizi de üzüyor. Her şeyin ateş pahası olduğu bu devirde, öğrencileri maddi olarak bu kadar zorlamaları bizi yıpratıyor. Asgari ücretle ev geçindiren velilerimizden bu sınav ücretlerini isteyemiyoruz. Yetkililerden sınava giremeyen arkadaşlarımıza hayallerini geri vermelerini istiyoruz’’ diyerek yetkililere seslendiler.

YKS Sınav Ücretlerine Öğrencilerden Tepki!

PAYLAŞ

BİR CEVAP BIRAK